Atenţionare COD GALBEN: Ploi torenţiale, vijelii, căderi de grindină şi posibile inundaţii

Spread the love

O nouă atenţionare cod galben a fost emisă de meteorologi pentru intervalul 10 iulie, ora 18 – 11 iulie, ora 09. Judeţul Alba se va afla sub atenţionare şi în cursul zilei de mâine, până la ora 23:00. Totodată, a fost emisă şi o atenţionare hidrologică de inundaţii, scurgeri de pe versanţi şi viituri rapide pe râurile mici.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în seara zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri (10/11 iulie), la început în Crişana, Banat, Oltenia şi zonele de munte, apoi şi în cea mai mare parte a Munteniei şi jumătatea de nord a Moldovei. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

Pe parcursul zilei de vineri, 11 iulie, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte. Vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.


Spread the love

Comentarii

Comentarii