Județul Alba rămâne sub avertizare COD GALBEN de vreme severă până la ora 20

Luni, 10 februarie, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN valabil între 10 februarie, ora 14:00 și până 11 februarie, ora 20:00.

În intervalul menționat vor fi înregistrate intensificări ale vântului la munte, în Banat, Crișana, Transilvania, incusiv județul Alba și Maramureș; ninsori viscolite în zona montană înaltă. (vezi harta)

În zona de munte vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65…75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol.

Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20…25 l/mp, iar la atitudini în general de peste 1500 m se va depune strat consistent de zăpadă.

Notă: Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h, vor fi și în restul teritoriului. Precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță se vor semnala și în celelate regiuni, izolat vor fi condiții de polei, iar în sud-vest, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

Post-ul Județul Alba rămâne sub avertizare COD GALBEN de vreme severă până la ora 20 apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *