Zece localităţi din Apuseni primesc microbuze şcolare noi

Spread the love

Veşti bune pentru elevii din zonele mai izolate din Alba. Ca urmare a demersurilor prefectului Gheorghe Feneşer la Ministerul Educaţiei şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice s-a soluţionat favorabil problema transportului şcolar pentru elevii din comunităţile rurale îndepărtate de unităţile de învăţământ la care sunt arondaţi.

În prima etapă, care se va desfăşura în perioada iulie-septembrie a.c., vor fi repartizate un număr de 5 microbuze şcolare 16 + 1 locuri, unităţilor administrativ teritoriale: Arieşeni, Bucium, Ceru-Băcăinţi, Lupşa şi Vidra.

În cadrul următoarei etape, care se va desfăşura în perioada octombrie – decembrie a.c vor fi repartizate un număr de 9 microbuze şcolare, către următoarele unităţi administrativ teritoriale: Albac, Bistra, Mogoş, Poşaga şi Scărişoara.

„ Sunt extrem de mulţumit, că am reuşit să soluţionăm favorabil problema transportului şcolar al elevilor. Suntem conştienţi cu toţi, cât de greu le este acestor copii din localităţile rurale îndepărtate şi ce eforturi considerabile fac părinţii acestora pentru a-i trimite la şcoală. Sper ca prin demersul nostru să venim în sprijinul real al acestor micuţi, care vor beneficia acum de condiţii de transport sigure şi moderne către unităţile şcolare la care învaţă” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Acestora li se mai adaugă alte 11 localităţi din judeţul Alba.


Spread the love

Comentarii

Comentarii